T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HAKKARİ / ŞEMDİNLİ - Şemdinli Halk Eğitimi Merkezi

TARİHÇEMİZ

   

10-04-2020

1981 yılında eğitim-öğretim hizmetine başlayan Halk Eğitimi Merkezimiz, 1998 yılına kadar farklı binalara eğitimlerine devam etmiştir. 1998 yılında ilçe merkezinde yapılımı tamamlanan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı 3 katlı hizmet binasının Halk Eğitimi Merkezine tahsis edilmesi ile merkezimiz, 1998 yılında şu anki yeni hizmet binasına taşınır. 1998 yılından günümüze bu yeni hizmet binasındaki eğitim-öğretim hizmetlerimiz devam etmektedir. Merkez binamızın 1. Katında SGK'ya tahsisli 2 bölüm bulunmaktadır.

Hayata geçirdiğimiz projeler, geniş yelpazede ihtiyaca dönük açtığı sosyal, kültürel, mesleki kurslarla beraber okuma-yazma kursları ile ilçemizin sosyo-kültürel ve bir çok alandaki eğitim hayatına yön veren merkezimiz şeffaf, yenilikçi, ve öncü vizyonu ile "Hayat Boyu Öğrenme" anlayışından ödün vermeden faaliyetlerine devam etmektedir.


Eğitim Öğretim sezonu başında alan taramaları ve anket çalışmaları yapılarak toplumda ihtiyaç duyulan kurs alanları ile kurs açılabilecek yerleşim birimleri tespit edilmektedir. Yapılan bu çalışmalar neticesinde ilçe merkezi başta olmak üzere tüm köy ve mezralarımızda  okuma-yazma, el sanatları ve giyim, cenaze hizmetleri, bilgisayar, elektrik, halkoyunları, müzik, spor, çocuk gelişimi, sürü yöneticiliği, arıcılık  kursları açılarak halkımızın bu alanlardaki eğitim ihtiyacı karşılanmaktadır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.01.2013 - Güncelleme: 07.07.2022 11:11 - Görüntülenme: 1519
  Beğen | 0  kişi beğendi